onsdag den 6. november 2013

Amning og arbejde

Mange tænker at når barslen er slut, så skal man holde op med at amme. Men det behøver ikke nødvendigvis at være sådan. Selvfølgelig skal barnet være på anden føde, mens man er væk fra hinanden, men der er intet til hinder for at man ammer, når man har fri.

Jeg var så heldig at have længe barsel, så jeg startede først i skole da Caroline var over et år. Men vi havde valgt at hun skulle starte i vuggestue nogle måneder før, fordi hun så kunne blive kørt ordentligt ind. Det betød jo så at vi skulle være væk fra hinanden næsten hver dag fra om morgenen til om eftermiddagen.

Det fungerede rigtig godt i forbindelse med mælkeproduktionen. Ens bryster er jo lavet efter udbud og efterspørgsel. Så efter et par dage med spændte bryster, lærte de at der kun skulle produceres mælk eftermiddag, aften og nat. Så jeg ammede og ammer stadig kun når vi er sammen. Det betyder så at hun ikke rigtig kan få så meget om formiddagen i weekenden, men det er hun ikke vant til på hverdage, så det tolererer hun.

Bagsiden ved det hele var, at hun var meget svær i starten at trøste. Hun sad meget på arm og har taget pædagogerne på brysterne en hel del gange. Men efter hun var blevet kørt ind og fandt ud af hvordan vuggestuen fungerede, så var hun været glad for at være der. Det tog cirka 14 dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar